• sizin blog

    «Səhvlərdən yalnızca heç bir şey etməyən kəslər yayına bilər. Səhv etməkdən qorxmayın, səhvi təkrarlamaqdan qorxun».

  • dogru zaman dogru yer

    «Bəxtəvər insan o insandır ki, başqalarının hələ etməyə hazırlaşdığı işi o artıq həyata keçirmişdir.»

  • tibbi blog

    «Hərəkətlər hər zaman xoşbəxtlik gətirmir, lakin onlar olmasa xoşbəxtlik heç olmaz.»

  • sizin məkan

    . Bədbəxt, uğursuz, xoşbəxt və sağlam olmayan o adamdır ki, o tez-tez “sabah” sözünü işlədir

  • hər sey sizin ucun

    Həyatda bir dəfə bəxt insanın qapısını döyür, amma insan həmin vaxtı yaxınlıqdakı pivəxanada oturur və heç bir qapı səsi eşitmir.

Türk həkim: “Bu xəstəliyi Azərbaycan həkimləri uydurub”

Azerbaycan'da net teşhis koyabilir bilmiyorlar. Orada kanser teşhisinin konulduğu hastaların çoğunda bu hastalık tespit edilmiyor ".

Bu sözleri Axar.az-a İstanbul'un "Neolife" Tıp Merkezi'nde çalışan ve bir süre önce ülkemizde işlemiş Türk cerrah Hamdi Koçer Azerbaycan səhiyyəsinin durumundan konuşurken dedi.

Türkiyeli tanınmış doktor kaydetti ki, Bakü'de kanser hastalığı teşhisi konmuş yüzlerce hastayı ameliyat, sadece tedavi yolu ile sağaldıb:

"Bakü'deki insanlara hekimlik yapmak benim için gurur verici. Oradaki hastalar benden çok memnundu. Çünkü Azerbaycan'da hastaların çoğunluğu kendi hastalıkları hakkında doğru bilgi alamıyorlar. Toplumda büyük bilgisizlik var ".

Hekim bildirdi ki, özellikle kadınlara meme ile ilgili yanlış teşhisler koyup hayatlarını yok ederler:

"Bakü'de kadınlar meme hastalıkları ile ilgili az melumatlıdır. Azerbaycanda hekimler mastopatiya denilen ve hiç bir ülkede olmayan, tamamen yalan bir hastalıktan söz ediyor.Kadınları bu hastalıkla korkutuyor, işlem yapıyor, süt bezlerini kesirler, oldukça pahalı, kimyasal ilaçlar yazıyorlar. Ben oraya ilk geldiğim günden bana başvuran tüm kadınlara mal salırdım ki, mastopatiya adlı hastalık yoktur. Olmayan hastalığı nasıl tedavi edilebilir? Mastopatiya tedavisi, ilacı ve işlemi olmayan memenin doğal halidir. Ancak sizin ülkede bunu da işlem yapıyor, insanlarda olmayan hastalık oluştururlar. Dünyada mastopatiyadan ölen bir kişi de insan yoktur ".

H.Koçərin göre, Azerbaycanda hem Ultrason (UZİ), hem de patoloji hekimlerinin eğitimi yeterli olmadığı için hastalara yanlış teşhisler konur: "Teşhis yanlış olduğu için de tedavinin doğru olma ihtimali yoktur".

Türkiyeli hekim Azerbaycan'da patoloji raporlarının hastalara verilmemesinden de konuştu. Not etti ki, hasta kendi hastalığının belirtileri hakkında bilgili olmalıdır:

"Hastalara patoloji raporları mutlaka verilmelidir. Ben orada çalıştığım süre boyunca çok istedim ki, hastalara kendi hastalıklarının belirtileri hakkında belge vereyim. Çünkü bu hastanın mutlaka hakkıdır ki, eğer xərçəngdirsə, bunun belirtilerini bilsin. Ancak vermiyorlar. Çünkü Azerbaycan'da doktorlar analizlerine güvenmiyorlar, güvənsəydilər, verirlerdi ".
Share:

axtar

moderntibb.blogspot.com.tibbi blogdur. bütün məxfiliklər qorunur.istinad mutleqdir. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi